2015/05/10

Sendvič sa tri vrste sira

Potrebno je:

  • 3 kriške hleba
  • 2 kriške gaude
  • 2 kriške čedar sira
  • 40g grijer sira
  • 2 kašie putera
  • so i biber










Uključite presu za tople sendviče (toster) da se zagreje. Dok čekate isecite ili narendajte sir. Kad se presa agreje, donju ploču premažite puterom. Kada se puter istopi,, stavite sve tri kriške hleba da upiju tu rastopljenu sočnost. Sad počnite da ređate sireve (bez posebng redosleda), na dve kriške hleba. Poklopite presu i pecite sve dok sir ne počne da curi. Kada komad hleba koji nije pokriven sirom dobije zlanožutu boju, okrenite ga i stavite na jednu od kriški prekrivenih sirom. Sad završite ređanje dodavanjem poslednjih komada na vrh. Na kraju sledi pipav deo posla: pažljivo izvadite iz prese ovaj toranj od hleba i sira pazeć da se pri tom ne opečete.

Ovo je odličan, brz hrono doručak, sa dosta mlečnih kvalitetnih masti, koji će vam dadi sasvim dovoljno energije za ceo dan. Takođe, tostirani hleb je mnogo bolji od običnog, jer tostiranje smanjuje dejstvo kvasca. Možete dodati kuvana pileća prsa, ili neke druge kvalitetne suhomesnate proizvode po želji, mada je ovo sasvim dovoljno za lep i uspešan dan! 

Uživajte! 

Нема коментара:

Постави коментар