2015/01/31

Ražani PIZZA hleb

U ranijim postovima sam napomenula da ću vam pored principa hrono ishrane, predstavljati i recepte koje možete pripremati kako bi lakše pratili ovaj program ishrane. Recepti će biti podeljeni u 4 sekcije, Hrono Hleb, Hrono Doručak, Hrono Ručak i Hrono Večera, tako da za svakoga bude po nešto.

Danas ću vam predstaviti veoma ukusan i zdrav recept za Ražani PIZZA hleb, koji možete poslužiti i kao predjelo ali čak i kao glavno jelo za doručak. Veoma je ukusan i lako se priprema. 

Za pripremu ovog jela potrebni su sledeći sastojci:
  • 400g integralnog brašna (ražanog)
  • 2,5 dl tople vode
  • Kašičica soli
  • Prašak za pecivo 
  • 2 kašike maslinovog ulja
Punjenje:
  • 100g suhomesnatih proizvoda (može biti šunka ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod po vašoj volji, ali ja predlažem recimo pileće grudi ili pečenicu)
  • 6 kašika premaza za picu, kako bi bio što sočniji (kao premaz za picu možete koristiti mleveni paradajz ili kombinaciju kuvanog paradajza i mlevenog, opet po vašoj volji)
  • i naravno, neizbežni sastojak svake pice, ORIGANO. 
Priprema:
Ovaj hleb se priprema tako što se sastojci dodaju pomešaju, zatim se dodaju voda i ulje i mikserom se mesi testo. Dobijenu podlogu treba staviti na brašnom posutu radnu površinu a zatim rukama mesiti i oblikovati hleb po želji. Zatim treba odvojiti 3/4 smese, koju zatim treba premazati premazom za picu, posuti origanom i preko toga složiti suhomesnate proizvode. Ovako pripremljeno testo treba urolati u rolat i peći na temperaturi od 180 stepeni (30-ak minuta)


Ovaj hleb je lak za pripremanje, izuzetnog je ukusa, i što je najvažnije jako je zdrav. Po mom mišljenju treba da ga jedu svi, bez obzira da li su na programu hrono ishrane ili nisu. Sastojci se lako nalaze, a ukoliko vas možda brine, ražano brašno možete naći u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane. Uživajte i Prijatno! 


Нема коментара:

Постави коментар