2015/02/28

Molto Bene Piletina u Sosu od Belog Vina

Tradicionalni italijanski recept

Za pripremu ovog recepta je potrebno:

  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 celo pile (od 1 ili 1,5 kg očišćeno od suvišne vidljive masnoće i isečeno)
  • 1 kašika sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina
  • 1 šolja suvog belog vina
  • 2 kriške limuna
  • Fino seckani svež peršun za dekoraciju 

Priprema: 

Sipajte ulje u duboki tiganj ili šerpu koji ćete kasnije moći da poklopite. Stavite na srednju vatru i sačekajtekoji minut dok se ulje ne zagreje. Dodajte meso sa kožicom na dole, i propržite komade temeljno, uz povremeno rotiranje i okretanje po potrebi. Za ovo će biti potrebno nekih 10 do 15 minuta. 


Kada komadi mesa budu skoro gotovi, izvadite ih iz tiganja i smanjite vatru. Odspite ili kašikom izbacite ulje, ostavljajući veoma malu količinu. Dodajte sitno seckani beli luk i ruzmarin, nastavite sa prirpremom još koji minut. Umešajte belo vino. Vratite meso u tiganj, i okrenite ga par puta u tiganju. Prilagodite temperaturu pripreme kako bi ste dobili male i postojane mehuriće i poklopite sud.  
Nastavite sa pripremom, uz jedno ili više okretanja, nekih 10 do 20 minuta, dok sredina pripremanog mesa ne bude braonkasta. 

Izvadite meso i stavite ga na tanjir za posluženje i iscedite limun po njemu. Prelijte još malo sa sokovima iz tiganja u kojem ste pripremali meso a onda za tim iznesite i sve ostale sastojke. 



Нема коментара:

Постави коментар