2015/02/04

Usporite starenje baveći se sportom

Naučnici su dokazali da bavljenje sportom ne samo da sprečava starenje kože i nastanak bora, već može da učini da kože izgleda i do 20 godina mlađe. Takođe, bavljenje sportom omogućava da se rešite suvišnih kilograma i da dovedete svoju figuru do savršenstva. 


Istraživači sa instituta Mekmaster tvde da osobe koje se bave sportom duže zadržavaju zdravlje kože kao i celog organizma, kao i njegov mladalački izgled. Čak i samo 4 časa nedeljno bavljenja sportom, može u velikoj meri da unapredi stanje organizma, poboljša njegovo zdravlje i učini kožu mlađom i zategnutijom. 

Do ovog istraživanja naučnici su došli istraživanjem kože sa zadnjice, (jer je ona retko izložena suncu). Istraživanja su pokazala da osobe starije od 40 godina koje se bave sportom imaju kožu i do 20 godina mlađu od vršnjaka koji se ne bave sportom. 

Bavljenje sportom može u potpunosti da obrne proces starenja kože, i da za veoma kratko vreme učini kožu 10 godina mlađom. Bavljenje sportom čuva srce, mozak, smanjuje rizik od raka i čini kožu zdravijom. Takođe, bavljenje sportom i boravak u prirodi na suncu dovodi do boljeg raspoloženja. Naučnici su dokazali da boravak na suncu dovodi do jačeg lučenja endorfina (hormona koji je zadužen za dobro raspoloženje). 

Bavite se sportom, rekreativno, u slobodno vreme, čak i najobičnija šetnja može vam poboljšati raspoloženje, isvežiti kožu i ojačati organizam. Uz pravilnu ishranu, mogućnosti su beskrajne :) 




Нема коментара:

Постави коментар