2015/02/04

Učinite vašu kožu lepšom

Način na koji se hranite svaki dan u velikoj meri može da utiče na lepotu vaše kože. Mnogi nutricionisti savetuju da pažljivo treba birati namirnice koje svakodnevno unosimo u organizam, jer one ne samo da utiču na naše zdravlje, već utiču i na lepotu i kvalitet naše kože.

Postoji veliki broj namirnica koje pozitivno utiču na lepotu naše kože. Ove namirnice bi trebali da jedete kako bi naša koža mogla da se podmladi i kako bi sprečili nastanak bora.


Losos. Ova riba je bogata vitaminom B koji pozitivno utiče na ćelije kože kao i opšte zdravlje organizma. Takođe, kao i sve vrste ribe, losos je izuzetno bogat OMEGA3 kiselinama, koje predstavljaju jedinjenja koje mogu najviše da utiče na zdravlje organizma, zbog čega se i preporučuje konzumiranje ribe u velikim količinama. Takođe. losos je bogat selenom, koji štiti kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka.




Badem. Badem predstavlja jedan od najvećih prirodnih izvora vitamina E, zbog čega se njegovo konzumiranje preporučuje u svakoj ishrani. Šaka badema dnevno omogućava koži da se bori sa slobodnim radikalima, a samim tim da bude i lepša i zategnutija.




Krompir. Krompir je bogat beta-karotenom. Beta-karoten je jedinjenje koje se u organizmu pretvara u vitamin A koji pomaže koži da se oslobodi odumrlih ćelija. Pažljivo sa konzumiranjem krompira ukoliko ste na programu hrono ishrane. Takođe, šargarepa sadrži visok nivo beta-karotena zbog čega se može koristiti u ishrani umesto krompira.



Soja. "Uključivanjem soje u ishranu na dugoročnom planu izvodite nešto poput fejsliftinga", objašnjavaju nutricionisti. Proteini koji se nalaze u soji pomažu koži da ostane čvrsta i zategnuta.






Pazite šta jedete i vaša koža će izgledati mlađe i zdravije, jer zdravlje dolazi iznutra. Kozmetički preparati koji se koriste za ulepšavanje kože mogu da učine kožu samo trenutno lepšom, dok pravo, dugotrajno zdravlje i mladalački izgled kože dolazi iz tela i iz hrane koju svakodnevno konzumiramo.

Нема коментара:

Постави коментар