2015/02/02

Preskakanjem konopca do idealne figure

Ukoliko tražite način da brzo skinete kilograme i zategnete telo, preskakanje konopca predstavlja idealno rešenje. Preskakanje konopca predstavlja idealnu vežbu koja topi kalorije i uključuje sve grupe mišića (trbušnjake, noge, ruke, grudi i ramena). Vežba je jednostavna, i za njeno izvođenje vam je potreban konopac (vijača) koju možete naći u bilo kojoj sportskoj radnji, udobne patike i prostor na kome možete da vežbate (to može biti park, dvorište ili bilo koji drugi prostor).


Preskakanje konopca je najbolje obavljati u serijama, laganim i ujednačenim skokovima. Potrebno je uspostaviti ritam tako da, za početak, pokušate da izdržite nekoliko serija po 2 minuta. Znam da zvuči lako, ali verujte mi nije tako. Moj dečko trenira boks, i uz njega sam počela da preskačem konopac, i verujte mi iznenadila sam se koliko je teško. 

Ukoliko želite da skidate kilograme najbolje je kombinovati kratke skokove sa brzim okretanjem vijače. Na ovaj način se troši veliki broj kalorija za izuzetno kratko vreme. 

Ukoliko, pak, želite da poboljšate kondiciju (verujte mi i na prvi način ćete steći odličnu koncidiju), treba kombinovati što više skokove sa sporijim okretanjem vijače. Ovaj način preskakanja vijače je izuzetno težak i naporan, i predlažem kombinaciju ova dva stila. Dakle, 30 sekundi kratkih skokova, 10 sekundi visokih skokova, i tako u svakoj seriji. 



Kada malo uđete u kondiciju, i kada budete u mogućnosti da bez problema izdržite 7-8 serija po dva minuta, polako produžavajte serije (7 serija po 2,5 minuta, pa onda 7 serija po 3 minuta itd). Ovakav način treninga sprovodite desetak dana (pri čemu treba vežbati 3 dana, pa praviti pauzu 1 dan). Posle ovih deset dana, moja preporuka je, da pokušate da radite 3 serije po 5 minuta, i da polako povećavate tu minutažu dok ne dodjete do trajanje serije od po 10 minuta. 


Ovo je najbolji način da izgubite suvišne kilograme, da zategnete noge i zadnjicu ali i trbušnjake, ramena i ruke. Ovo je vežba koja trenira celo telo, iako to na prvi pogled možda ne izgleda. Uz pravilnu ishranu, i primenjivanje ovog programa vežbi možete za mesec dana izhubiti i do 8kg, na veoma zdrav i jednostavan način. (recimo on je po treningu gubio i do 2kg). Ja sam uz ovaj program vežbanja i uz redukovanu hrono ishranu uspela da izgubim 4 kg. Međutim, kao što sam već navela, ja nisam imala probleme sa kilažom, ali sam videla rezultate na nogama, zadnjici kao i smanjenje celulita. 



Jedan od primera, ali samo da vidite tehniku preskakanja konopca, možete pogledati na videu. Poslušajte moje savete kako da počnete, lagano ali uporno. 

Нема коментара:

Постави коментар