2015/02/07

Čokolada za brži metabolizam?

Čokolada nije baš poznata kao namirnica koja je dobra za bilo koji oblik dijete. Međutim neke studije pokazuju da vaši omiljeni slatkiši čak mogu pomoći da izgubite kilograme.

Čokolada je popularna zbog svog sjajnog ukusa koji čak stvara i zavisnost. Kada jedete čokoladu, mozak ispušta hormone koji poboljšavaju raspoloženje, stvarajući osećaj euforije. Međutim, čokolada ima i drugih korisnih elemenata, osim ukusa. Ona čak može da ubrza vaš metabolizam!


Čokolada pripada klasi namirnica koje su bogate hranljivim materijama i nazivaju je još i "super hrana". Međutim, to ne važi za svaku vrstu čokolade, jer se ne prave sve na isti način. Samo organske čokolade koje su napravljene od prirodnih sastojaka spadaju u kategoriju super hrane. 

Kada jedete prave vrste čokolade vaše telo počinje da generiše zdrave masti. Telo će takođe apsorbovati hranljive materije koje pozitivno utiču na zdravlje i pomažu organizmu da ostane takav. Tamne čokolade (koje sadrže veći procenat kakaa) sadrže vitamine i minerale koji čine srce zdravijim. Sve glavne komponente koje čine organsku čokoladu tako hranljivom rade zajedno kako bi podigle sposobnost organizma da sagoreva kalorije, što će neizbežno dovesti do gubljenja kilograma. 

Kao što smo i naveli u prethodnim postovima o hrono ishrani, preporučuje se konzumiranje tamne čokolade. 

Jedite čokoladu za bolje zdravlje 

Ključ za zdravo konzumiranje čokolade jeste u umerenosti. Čokoladu treba jesti polako, i u manjim količinama. 

Možete početi zamenjivanjem užine, koju inače jedete, organskom čokoladom. Nećete se gojiti sve dok jedete visoko kvalitetnu, organsku čokoladu (koja ne sadrži veštačke aditive). Takođe, čokolade koje se prodaju u svim radnjama često imaju i veštačke pojačivače ukusa kao i veštačke arome, koje ne samo da utiču loše na kilograme, već mogu uticati i na pogoršanje zdravstvenog stanja. 


Čokolada održava telo zdravim i utiče na smanjenje telesne težine tako što smanjuje apetit. Nekada osećamo glad jer je nivo glukoze u organizmu nizak. Organska čokolada predstavlja odličan izvor glukoze, zbog čega ćete ređe osećati glad, što će svakako pozitivno uticati na vašu figuru. 

Tamna čokolada, takođe, sadrži antioksidanse koji čuvaju zdrave ćelije od oskidacije i oštećenja koja nastaju usled oksidacije. Oksidacija predstavlja uzrok mnogih bolesti i poremećaja. 

Hrono ishrana predlaže konzumiranje tamne čokolade za svaku užinu. Ona štiti vaše telo, ubrzava vaš metabolizam, a uz vremenski raspoređene obroke koje jedete u programu hrono ishrane, vaš metabolizam će savršeno funkcionisati sagorevajući kalorije ogromnom brzinom. 

Нема коментара:

Постави коментар