2016/05/21

Posao i Vi

Kada prebacite četrdesetu, mnoge stvari i odgovori na životna pitanja se iskristališilu i slože sami od sebe.

Iza vas je period kada ste trčale za karijerama, izigravale super-žene koje sve uspevaju da obave na vreme i koje uspeju da balansiraju između fantastično uspremljene kuće, uredne i predivne dece čije ste sve nevolje i svaki momenat odrastanja lično proživele, supruga sa uvek sveže ispeglanom košuljom, ukusnog ručka i savršeno odrađenog posla.



Do četrdesete godine se prioriteti nekako slože i sve funkcioniše malo drugačije.

Ako je osvanula sunčana subota, a vi je niste provele čisteći kuću, već pijući kafu sa prijateljicom, verujte mi, neće svet propasti. Takođe, ni vašim najmilijim ukućanima neće pasti kruna sa glave ako sami skuvaju ručak. Naprotiv, svi će biti zadovoljni, a deca spremna da se sami snalaze kada malo više odrastu.

A posao... Naravno da posao neće "patiti", daćete sve od sebe da bude odrađen kako treba i na vreme. Ali, opet, treba imati na umu da ništa na ovom svetu nije vredno preteranog nerviranja i brige. Svi imamo dobre i loše dane, ono što danas niste uradili 100%, sutra ćete uraditi 200%. Ali uvek postoji balans.

Nikada nemojte da posmatrate stvari kao probleme, već samo kao prilike, iz kojih ćete izvući samo najbolje.

Budite skoncentrisane na ono što radite, ali nikada i nikako nemojte da ugrozite vaše zdravlje, jer stvari ne idu onako kako ste planirale. Sutra je novi dan.

Četrdesete su odlične, jer konačno znamo kako se opustiti.



Нема коментара:

Постави коментар