2016/06/05

Godisnji odmor - opterecenje ili uzivanje

Opet smo u delu godine kada većina nas planira godišnji odmor. Naročito u porodicama, ovo može da bude velika muka, muž priča jedno, ja drugo, deca vuku na drugu stranu. Ako su odrasli, verovatno i planiraju odvojeno putovanje što i nije tako loša stvar.

Međutim, ono što je dobra vest jeste da se turistička ponuda menja sve više. Nisu tu sada samo agencije (koje znaju da budu veoma skupe, i koje su prema mom skromnom znanju, u Srbiji najskuplje) i koje nude preskupe aranžmane. Sada, uz malo umeća na internetu, možete da pronadjete odlične privatne smeštaje, i da uštedite sebi brdo novca. Na internetu možete pronaći sve što vam srce poželi. Cene su sve niže, jer je i svet sve manji :)

                                                                                               Zaovine, Tara

Međutim, ono što sve više primećujem kod sebe, jeste da se sve više, umesto obali, okrećem unutrašnjosti. Naša Srbija, iako je mala, je zaista prelepa. Prelepe planirne, reke i jezera nude pregršt opcija i mogućnosti za godišnji odmor. Znam da je za sve nas sinonim za odmor, more i plaža. Međutim, i more i plaža mogu da budu veoma skupi, jos kada se uzme u obzir hrana, večerica, sokići i sladoleti za decu, skupi se poprilična suma novca. I zaista, jeste fenomenalno probuditi se uz šum i miris mora, ali verujte mi na reč, jednako je fantastično probuditi se uz cvrkut ptica i svežinu planine.

Sve veći broj ljudi se okreče planinarenju i boravku u prirodu i na planini. Sve sto vam treba za ovu vrstu odmora su dobra obuća, malo hrane i dovoljno vode u rancu.

Obiđite naše planine, jezera i reke. Upoznajte naša sela i dobre ljude koje u njima žive. Probajte specijalitete domaće kuhinje koji su spremni saljubavlju. Probajte privatni smeštaj, nemote se ograničavati isključivo na hotele.

Isključite se od svega, ugasite lap top, a posao zaboravite na jedno vreme. Napunite baterije u predivnom miru prirode. Nećete se pokajati.

Нема коментара:

Постави коментар