2016/05/28

Volite svoje telo

Jos jedno leto stiže, i nalazi se baš tu, iza ugla. Magazini su već puni članaka kako svoje telo da dovedete do savršenstva i u formu, i kako da, baš ovog leta, pokažete isklesane pličice na plaži.

Da se razumemo odmah, divim se disciplinovanim ženama koje brinu o svom telu. Još više se divim majkama i zaposlenim ženama koje uspevaju u ovoj jako teškoj misiji. Veliki aplauz za njih. Takođe, znam koliko je volje, odlučnosti i snage potrebno za ovo.

Međutim, treba naglasiti i da su ideali lepote, naročito o ženskom telu, nametnuti od strane modne indutrije, i upravo ovih časopisa. Ovakvi ideali, nameću razne trendove, u ishrani, treniranju, garderobi, zbog čega kompanije zgrću milione, a mnoge žene dobijaju glavobolje. Takođe, znamo da je lepota u oku posmatrača. Prema tome, sve dok umete da volite same sebe, i ono što vidite u ogledalu, znači da uživate u sopstvenom životu.



Žensko telo ima dosta problema, ali problema zbog kojih je divno biti žena. Strije su samo znak mesta na kojem su bila naša deca. Bore označavaju iskustvo i uspomene, one zbog kojih se smeje, plače, raduje. Tuga je isto tako jednako bitna kao i radost, jer bez tuge, ni radost ne bi postojala. Višak kilograma je samo znak da ste svako jelo, koje ste spremile voljenima uz puno ljubavi, zaista i probale.

Prema tome, kada počnu uveravanja da postoji idealna kilaža za odredjeni visinu, idealni obim ili bilo šta slično, nemojte da verujete. Zapitajte se šta uopšte pojam idealnog označava. Jer mi nismo tela, mi smo pojave, mi smo bića koja osećaju i koje nose nešto u sebi. Telo je hram. Hranite svoje telo, da postane zdrav hram, za zdrav duh, uspomene, tuge i radosti.

Lepota nije isklesana figura, već količina ljubavi koju dajemo i primamo.

Нема коментара:

Постави коментар