2015/02/21

Činjenice o hrono ishrani

Hrono ishrana omogućava brz gubitak suvišnih kilograma a da pri tom jedete sve što želite. 

Hrono ishrana jedino zahteva od vas da svoje obroka uzimate na vreme i da ne kombinujete određene namirnice. Urpavo iz ovog razloga, ja nikada hrono ishranu ne bih nazvala dijetom, jer ne zahteva odricanje i bilo kakvo izgladnjivanje. 

Hrono ishrana se bazira i na određenim činjenicama vezanim za uticaj biološkog ritma na korišćenje hrane. Neke od tih činjenica su:

  • Mnoga istraživanja su dokazala da, recimo, deca brzo apsorbuju šećer za doručak. Međutim, ukoliko se šećer konzumira za vreme ručka apsorpcija se smanjuje. Šećer treba, po mogućstvu, u potpunosti izbaciti iz ishrane, jer šećer jeste potreban telu, ali on ne daje nikakvu energiju. Šećer treba unositi kroz namirnice koje sadrže sasvim dovoljne količine za normalno funkcionisanje organizma.

  • Masti koje se uzmu u večernjim satima se čuvaju u telu, ali ako se konzumiraju ujutru, one se koriste kao izvor energije. Zbog toga se preporučuje jak doručak.

  • Za dobru probavu treba da prođe tri ili četiri sata između obroka. Zbog toga je idealno da između obroka prođe od 4-6h a idealno 5h. 

  • Telo drugačije apsorbuje hranljive materije u različitim delovima dana. 

  • Obroke treba jesti polako, i svaki zalogaj dobro žvakati. Na ovaj način ćete pojesti manje hrane a bićete siti, jer je potrebno čak 20 minuta da prođe kako bi želudac "javio" mozgu da nije više gladan.

Hrono ishrana pruža slobodu u ishrani, omogućava vam da jedete sve ono što volite a da i dalje gubite kilograme. Prateći hrono ishranu gubićete oko 1400-1500 kcal dnevno. Ovo će omogućiti muškarcima da jako brzo izgube kilograme dok je to kod žena malo teže, jer muškarci i žene nemaju iste kalorijske potrebe. Međutim, drage moje, budite uporne i veoma brzo ćete videti prve rezultate, a svoje telo ćete dovesti do savršenstva. 

Нема коментара:

Постави коментар