2015/02/19

Očistite svoje bubrege

Smanjivanjem  unosa određenih namirnica pomažete vašim bubrezima.

Bubrezi imaju veliki broj funkcija u organizmu, a jedna od najbitnijih je da služe kao prečišćivač organizma. Bubrezi uklanjaju oko 2 litre otpadnog materijala i viška vode koja se iz organizma izbacuje putem urina.



Najopasniji neprijatelji bubrega su previše belančevina životinjskog porekla, so, GMO, veštački zaslađivači, gazirana pića, previše mlečnih proizvoda, alkohol, lekovi i droge. Previše ovih štetnih materija mogu dovesti do poremećaja u radu bubrega, mokraćnog sistema i bešike što može dovesti do veoma ozbiljnih komplikacija za organizam. Najbolje za bubrege je da se maksimalno smanji unos ovih materija i da on bude na optimalnom nivou, jer kao što smo naveli već nekoliko puta treba uvek biti umeren u svemu. 

Kako bi se zdravlje bubrega održalo i telo očistilo od toksina, možete probati da spremite ovaj zdrav i hranljiv napitak. Naime, bubrezima izuzetno prijaju kalijum, magnezijum, puno čiste vode, sveža voda, povrće i bilje. 

Za pripremanje ovog napitka je potrebno pola oljuštenog limuna, 1 oljušten kivi, 1 banana, pola vezice seckanog peršuna i 1 šoljica vode. Potrebno je pomešati sve sastoje i miksovati u blenderu dok se ne dobije glatka smesa. Ukoliko želite da dobijete pravu mineralnu i vitaminsku bombu, pored detkoks bombe, možete dodati i pola očišćenog avokada, šaku svežeg spanaća ili kelja i 50g jezgra oraha. 


Napirak treba piti jednom dnevno, najbolje na prazan želudac. Takođe, za zdravlje bubrega je najbolje piti dosta vode, baviti se fizičkom aktivnošću i paziti na zdravu ishranu

Нема коментара:

Постави коментар