2015/05/02

20 načina za primenu Aloe Vera

Postoji veliki broj načina za primenu Aloe Vera-e, od kojih i um i telo mogu imati veliku korist. Egipćani su je nazivali "biljkom besmrtnosti" (Wand of the Heaven). 

Aloe Vera ima jedinstven sastav kao i svojstva koja ne prestaju da intrigiraju naučnike širom sveta. Čarobna formula ove magične biljke je sadržana u sočnom i prozirnom gelu koji se nalazi u njenim zelenim listovima.

Ovaj sočni gel sadrži preko 200 korisnih aktivnih supstanci poput antrakinona, aminokiselina, lignina, sterola, saponina, vitamina i minerala. Međutim, neki od sastojaka Aloe Vera-e još uvek nisu poznati naučnicima širom sveta.



Praktična primena Aloe Vera-e u svakodnevnom životu

  1. Smanjuje bol i svrab izazvan ubodom insekata. Nanošenjem rashlađenog gela na mesto uboda se automatski ublažava bol.
  2. Oporavlja tkiva od posledica promzrlina. Aloe gelom ili sokom isceđenim iz listova Aloe Vera treba tretirati oštećeno tkivo 2 - 3 puta nedeljno. 
  3. Pomaže kod kožnih osipa i alergijskih reakcija. Ako niste u mogućnosti da nabavite gel, moguće je koristit i ekstrakt aloe. Potrebno ga je primenjivati najmanje tri puta dnevno na prdručju zahvaćenom osipom. 
  4. Suzbija virus herpesa. Na ranu herpesa je potrebno naneti gel aloe vera i ostaviti ga da se osuši. na ovaj način će se ublažiti posledice herpesa. 
  5. Efikasno se bori protiv akni i bubuljica. Gel je najbolje nanositi neposredno posle pranja i čišćenja kože. 
  6. Ublažava simptome psorijaze, dermatitisa i ekcema. Aloe predstavlja pravi nektar za kožu. Ona deluje umirujuće, čisti kožu od nečistoća, dezinficira i ubrzava zarastanje. 
  7. Čisti organizam iznutra i van. Losion i šampon se mogu primenjivati lokalno za negu kože, kose i tela. Oralno uzimanje aloe vera gela pomaže detoksikaciju probavnog trakta i krvi. 
  8. Smanjuje pigmentaciju i tamne mrlje na koži. Svi oni koji imaju problema sa neujednačenim tenom, treba redovno da primenjuju aloe vera gel ili kremu na problematičnim područjima. 
  9. Masaža kože pilingom od aloe vera. Napravite svoj piling za telo, Potrebno je pomešati dve kašike aloe vera gela, kašiku soka limuna i dve kašike smeđeg šećera. Ovu smesu je potrebno dobro utrljati na kožu, a zatim je oprati mlakom vodom. 
  10. Efikasno sredstvo za borbu protiv opekotina. Potrebno je pomešati ulje pšeničnih zrna sa aloe gelom, i njime tretirati opečeno područje. 

Aloe vera zaista predstavlja biljku koja poseduje čudesne moći. Veoma je popularna u svetu, čuva organizam, jača imunitet, podmlađuje kožu i koristi se čak i u borbi protiv raka. Međutim, kod nas se jako malo zna o blagodetima aloe vere tako da postoji jako mali broj kvalitetnih preparata koji se mogu kupiti na tržištu. 

Nastavak u drugom delu =====> 


Нема коментара:

Постави коментар