2015/05/09

Izadjite iz teretane

Novi dokatzi koje su našli portugalski naulnici pokazuju da je vazduh u teretanama često prepun raznih zagađivača. U 82% fitnes centara koje su testirali nađene su povišene koncentracije isparljivih organskih materija, uključujući formaldehid. Isparljive organske materije mogu biti uzrok jake iritacije disajnih puteva, pa čak i raka. Kombinacije zatvorenog prostora i pojačanog disanja dovodi do toga da je manje svežeg vazduha dostupno za razblaživanje zagađivača, kaže autorka studija Karla Ramos. Zato je potrebno onjušiti prostor pre nego što počnete da vežbate: osim ako ne osetite miris ustajalog vazduha ili hemikalija, vaša teretana je verovatno u redu.

Međutim, sa prolećem su došli i lepi dani, tako da izađite iz teretane, nađite park, ili bilo kakvu stazu gde možete da šetate, trčite ili brzo hodate. Brzo hodanje predstavlja jedan od najefikasnijih načina za sagorevanje kalorija, a koji pri tom ne opterećuje telo u meri kao trčanje. Najbolje je da upražnjavate brzo hodanje rano, pre doručka, kada je i najefikasnije. Pronađite neku klupu gde možete dobro da se istegnete i opustite mišiće. Pravilno istezanje, verovali ili ne, može da utiče na mišiće kao i mnoge vežbe snage. Takođe, istezanjem opuštamo mišiće ali ih ujedno i oblikujemo.



Sa sobom obavezno ponesite vodu, zaštite glavu od sunca (ukoliko niste u nekom parku koji ima dosta drveća), i za one koji nisu baš u kondiciji, obavezno ponesite sa sobom neku čokoladicu (najbolje energetsku ili crnu čokoladu), jer može doćo do opadanja nivoa šećera u krvi i osećaja slabosti, vrtoglavice pa čak i nesvestice. Jedna čokoladica će rešiti problem za tili čas, i opet ćete biti kao novi.



Za one koji žele da brzo istope masne naslage, pored hrono ishrane koja je verovatno i najbitnija ukoliko želite brze rezultate i vitko telo, predlažemo preskakanje konopca. Preskakanje konopca je jedan od najefikasnijih načina za sagorevanje kalorija, koje pri tom, aktivira sve mišiće na telu.

Uživajte u lepom vremenu, budite zdravi a leto dočekajte nikada spremniji!

Нема коментара:

Постави коментар