2016/02/14

Stvari koje ne treba raditi tokom menstruacije

Postoje određeni postupci koje nikako ne smete da radite tokom menstruacije. Menstrualni ciklus je period koji se svakog meseca mora ispoštovati. Tokom perioda menstruacije žene su malaksale a hormoni nikada aktivniji.


Tri sigurna znaka da sa menstruacijom nije sve kako treba 


Stvari koje nikako ne smete raditi tokom mestrualnog ciklusa su:

  • Fizički rad - Tokom menstrualnog ciklusa treba izbegavati bilo kakav fizički rad, jer će se bol u leđima i stomaku samo povećati.
  • Nezaštićeni seks - Najbolje bi bilo da izbegavate seksualne odnose tokom ciklusa, a naročito nezaštićene jer ćete na ovaj način izbeći mnoge infekcije. 
  • Preskakanje obroka - Uzimajući u obzir da tokom menstrualnog ciklusa gubite mnogo krvi, niakako ne smete da preskačete obroke, jer na ovaj način telo nadoknađuje gubitak krvi
  • Nikako hladna voda - Neka istraživanja govore da se menstrualna krv zadržava na zidovima materice i 5 do 10 godina što može izazvati rak. Hladna voda utiče na brže zgrušavanje krvi, što uzrokuje lepljenje za zidove materice
  • Jedite brzu hranu - Počastite se svim sredstvima, samo nemojte preterivati. Ovo će vam svakako olakšati muke kroz koje prolazite tokom menstrualnog ciklusa.

Нема коментара:

Постави коментар