2015/02/11

Hrono ishrana za tanak stomak

Žene su često u zabludi da, ukoliko žele da imaju tanji stomak treba da se izgladnjuju. Međutim, ta tvrdnja nije tačna, i izgladnjivanje često ima potpuno suprotan efekat. Za tanak stomak je dovoljno promeniti neke navike, a ukoliko pratite program hrono ishrane, te navike će nestati u potpunosti.


Kako biste imali tanji stomak, potrebno je da pratite sledeće korake:

  1. Izbegavajte so. Unošenje velikih količina soli u organizam izaziva zadržavanje vode i tečnosti u telu. Zadržavanje vode i tečnosti dovodi do usporenosti, osećaja tromosti kao i nadutosti. Potrebno je izbegavati prerađenu hranu i proizvode na bazi soli. 
  2. Zamenite skrob. Skrob je teško zameniti, ali možete maksimalno smanjiti količine koje unosite u organizam. Smanjenje unošenja skroba predstavlja jedan od glavnih principa hrono ishrane. Probajte smeđi pirinač, jer je bogatiji vlaknima od običnog pirinča. 
  3. Izbacite mleko iz ishrane. Mleko često predstavlja uzrok nadimanja, gasova, tromosti i nadutosti. Kao što sam već objasnila, ljudsko telo nije u stanju da u potpunosti svari mleko, zato hrono ishrana savetuje da se izbaci iz ishrane. Treba jesti sireve, jer sadrže mlečne masti koje su veoma zdrave za organizam. 
  4. Smanjite unos ugljenih hidrata. Treba izbegavati teške ugljene hidrate. Tu se pre svega misli na hleb, peciva i paste. Kada se smanji unos ugljenih hidrata u organizam, telo počinje da troši zalihe koje je napravilo vremenom, i na ovaj način se izbacuje tečnost iz organizma. 
  5. Izbegavajte alkohol. Konzumiranje alkohola izaziva dehidrataciju koja usporava vaš organizam, zbog čega alkohol treba izbegavati maksimalno. 
  6. Bavite se sportom. Kada kaže sportom, ne mislim na profesionalno bavljenje sportom. Obična fizička aktivnost, kao što je šetnja, je sasvim dovoljna da vaš metabolizam proradi i da se osećate bolje. 
Kao što vidite, hrono ishrana izbacuje sve loše navike koje negativno utiču na vaš organizam. Budite uporni i istrajni, i prve rezultate ćete videti veoma brzo. 


Нема коментара:

Постави коментар