2015/01/28

Ishrana koja topi kilograme i podmladjuje

Kao što smo već rekli u prethodnim postovima, tajna hrono ishrane, pored odabranih namirnica i količina hrane koje se unose za obroke, leži i u tačnom vremenu kada se svaki obrok uzima. Ukoliko se odlučite da putem hrono ishrane izgubite suvišne kilograme i da poboljšate opšte zdravlje organizma, prvo što treba da znate jeste da treba da jedete na minimum četiri, a maksimalno šest časova. (idealno je na svakih 5 sati)


Postoji period restrikciju (isharan za početnike) i postoji period održavanja (svakodnevni način ishrane). Poriod restrikcije traje 28 dana, odnosno 4 nedelje i tokom ovog perioda morate da imate tri obroka, doručak, ručak i večeru. U ovom periodu takođe treba izbegavati skrobno povrće (krompir, mahunarke). Nakon perioda restrikcije, odnosno u svakodnevnom režimu ishrane, može se jesti skrobno povrće ali samo za ručak.

Doručak je u hrono ishrani veoma bitan i predstavlja jedini obrok kada je dozvoljeno mešanje proteina i ugljenih hidrata. Doručak treba da traje 30 minuta maksimum, i najbolje je da ga obavite do 11h pre podne. Doručak treba da bude što kvalitetniji, jer što je doručak kvalitetniji, kasnije u toku dana se smanjuje potreba za većim količinama hrane. Takođe doručak ne sme da traje prektratko, ali ne ni duže od 30min, što predstavlja neko optimalno vreme. Doručak treba da sadrži masti, belančevine i spore šećere (žitarice).

Za ručak bi trebalo uzimati meso u kombinaciji sa nekim jačim povrćem dok za večeru treba preferirati piletinu ili ribu u kombinaciji sa zelenim ili belim povrćem. Naravno količine smo naveli u prethodnom postu. Kao što sam već i rekla, zlatno pravilo, BEZ ŠEĆERA! Takođe, ako se odlučite da počnete sa hrono ishranom, budite sigurni da ćete zaboraviti na bilo kakvo GRICKANJE! Grickanje postaje prošlost, i verujte mi, nećete ni pomisliti na bilo kakve grickalice kada vidite prve rezultate.

Mnogi nutricionisti spominju hrono ishranu i u lečenju raka:
"Činjenica je da pokazuje dobre rezultate. Kod hrono dijete ima dosta suplemenata." 

Dakle, kao što sam već i rekla, vitamini za doručak i proteinska čokoladica su sasvim dovoljni suplementi.

Uz pomoć hrono ishrane postepeno se gubi višak kilograma. Međutim to nisu jedini benefiti hrono ishrane. Takođe se rešavaju problemi sa dijabetesom, povišenim holesterolom, visokim pritiskom, a dobra vest je i drastično usporavanje starenja.

Dakle, mršavite i podmlađujete se. Postajete zdraviji ali samim tim i zadovoljniji. Ono što je po meni glavni benefit ovog načina ishrane, pored naravno fizičkih koristi, jeste što će vam ova ishrana promeniti i način života. Postaćete samouvereni, imaćete više energije i na zdravlje ćete gledati sasvim drugim očima.


Нема коментара:

Постави коментар